BAKGRUNN

BAKGRUNN

Skateboarding, min hverdagspassion!

I en stadig mer krevende hverdag for barn og unge blir behovet for egentid og egenutviklig større. Et sted der de er sin egen trener, selv lærer seg hva som er farlig og selv lærer seg hvordan man kommer seg opp.

Tradisjonell organisert idrett favner mange, men alt for mange havner utenfor. Disse idrettene ser også et stort frafall hos ungdom. Kanskje ikke fordi de heller vil sitte stille, men fordi det rett og slett ikke er plass til de som vil være aktive uten resultater. Skateboarding har aldri satt noen på benken!

Her måles man av sine medskatere i en stor skala, hvor alt fra attitude, guts, teknikk og stå på vilje tas med i betraktningen. En trenger faktisk ikke være god for å bli respektert i miljøet, så lenge du er med og prøver. Det er heller ingen satte tider eller regler, kun etikette og gjensidig respekt som gir et skatemiljø et flott samspill mellom ung og gammel, og nybegynner og erfaren. Dette gjør også at en skatesession, som vi kaller det, kan vare i mange timer i strekk, mange timer med unge i fysisk aktivitet på eget initiativ som ikke krever voksenoppfølging! Miljøet tar hånd om sine egne og man lærer av hverandre.

Skateparker og skatespots er smeltedigler, her kommer de som har funnet sin passion for å prøve ut nytt terreng og dele erfaringer og vennskap. Da jeg vokste opp på Ammerud på Oslos østkant begynte jeg å utforske byen og skatestedene, det gav meg venner og erfaringer jeg aldri ellers hadde hatt muligheten til. Vennegjengen besto av en herlig miks av alt fra en teatersønn fra beste vestkant, en buddist fra Asker, en blikkenslager fra Oppsal, en banksønn fra San Francisco, en ninja fra Nesodden og mange gode venner fra det lokale skatemiljøet. En kan trygt si at skateboarding visker ut alle grenser!

 

 

 

 

 

4xNorwegian Champion

 

1st Nordic Open 2005

 

1st OSLO GAMES 2012 TEAM

 

1st Nordic X-elements 2008

 

2nd OSLO GAMES 2008

 

2nd NM Game of skate 2015

 

8th World Championships 2002

 

1 st RedBull King of Helsinki 2007

 

2 nd European Open Munich 2003

 

1 st qualifier World Championships 2003

 

3 rd European Open 2003

 

5th European Championships 2005

 

Full part in Puzzle video magazine 11,15,22

 

Full part in Lordz, Square, Neighbours,

 

Delta Charlie 1,2,3,4 and Oslo 1,2,3,4,5 video

 

Two full interviews in Kinpin Magazine

 

1 st Guru of the Granite 2011, 2012, 2013

 

Norwegian Street Skater of the year 2003

 

Copyright © All Rights Reserved